23 Mayıs 2021 Pazar

MAYIS AYI ETKİNLİKLERİMİZ

 06/05/2021 UZMAN WEBİNARIMIZ



06/05/2021 tarihinde Mayız ayı uzman webinarımızı gerçekleştidir. Webinarda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Mehmet SARIOĞLU hocamızı misafir ettik. Webinarda ''Orman Yangınları ile Mücadele'' konulu sunum yapıldı. Ayrıca hocamız katıldığı orman yangınlarındaki deneyimlerini bizimle paylaşarak öğrenci ve velilerin sorularını yanıtladı. 

WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIYORUZ: VOKİ-CHATTERPİX


11/05/2021 tarihinde düzenlediğimiz webinarımızda Web 2.0 araçlarından Voki ve Chatterpix programlarını öğrencilerimize tanıttık. Programların nasıl kullanıldığını uygulama yaparak öğrencilerimize gösterdik. Sunumu gerçekleştiren Şengül BEKTAŞ hocamıza teşekkür ediyoruz. 

2021 eTwinning TEMASI 
''MEDYA OKURYAZARLIĞI VE DEZENFORMASYON''


 
2021 eTwinning teması olan ''Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon'' konusunda bir uzman webinarı düzenleyerek porjemizde yer verdik.Webinarımıza 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi B.Ö.T.E. Bölümü Öğr. Görevlisi Muhammed KARA hocamızı misafir ettik.Hocamız bizlere; kitle iletişim araçları, medyanın nasıl ve ne kadar kullanılması gerektiği, medya kullanımının yararlı ve zararlı yönleri, medya okuryazarlığının amacı, medya içeriklerinin bozulması, medya etki teorileri gibi konularda bilgi verdi. Hocamız sunumun sonunda öğrenci ve velilerimizin sorularını yanıtlarken güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

''ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEDE BİREYSEL SORUMLULUĞUMUZ'' TEMALI BROŞÜRLERİMİZ

Tüm proje çalışmaları boyunca öğrencilerimizin öğrendiği bilgilerden yola çıkarak orman yangınlarını önlemede bireysel sorumluluğu ön plana çıkaran broşür tasarlamalarını istedik. Öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarından Canvayı kullanarak tasarım yaptılar. Öğrencilerimiz bu çalışmalarıyla hem bireysel sorumluluklarının farkına vardı hem de teknolojiyi faydalı kullanmanın tadına vardılar.
Öğrencilerimizin yaptığı tasarımlarla sizi baş başa bırakıyorum. :) 

ÖZGÜL GÜR -ADANA/CEYHAN
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


BİRCAN GENGEÇ-ADANA/CEYHAN 
ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR ANADOLU LİSESİ


Huriye AYDIN TİBİLLİ
ORDU/ALTINORDU-ZUVER KAYA MTAL


ÖZGÜR ÇAM-ANTALYA/AKSU
AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL


ŞENGÜL BEKTAŞ-GİRESUN/BULANCAK BULANCAK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

5 Mayıs 2021 Çarşamba

NİSAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ


ORMAN GEZİLERİMİZ

Özgür ÇAM/ ANTALYA AKSU 
AYSEL AKIN - KLAUS WAGNER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

    Antalya/Aksu ilçesi Yurtpınar Yeni Mahallede bulunan yanmış orman alanına gezi düzenledik.Gezimizde proje üyesi öğrencilerimiz orman yangınlarının olumsuz etkilerini yerinde gözlemleme imkanı buldular. Akabinde orman alanı içerisine bırakılmış çöpleri toplayarak , bu çöplerin verdiği zararlar yerinde sohbet edilerek pekiştirildi. Son olarak drama çalışmamız ile proje konumuz içselleştirilmiş ve empati yapmaları sağlanmıştır.

Şengül BEKTAŞ- BULANCAK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Projeye üye öğrencilerimiz ve okul idarecilerimizle önce okulumuza yürüme mesafesindeki parklarda daha sonra ilçemizin Karadere köyüne bir doğa yürüyüşü düzenledik. Öğrencilerimiz güzel ve temiz havanın keyfini çıkarırken aynı zamanda yöremizde yetişen ağaç ve bitki türlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Ağaçlar ve özellikle endemik bitkiler hakkındaki bilgilerini birbirleriyle paylaştı. Gezimizin sonunda gerekli hijyen kurallarını uygulayarak bir çevre temizliği yaptık.

Huriye AYDIN TİBİLLİ-ORDU/ALTINORDU 
ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ


  Ordu'nun Perşembe ilçesine bir gezi düzenledik. Geziye katılan öğrencilerimiz ormanlık alanda yürüyüş yaparak gezi alanı içerisindeki ağaçlar hakkında bildiklerini birbirleriyle paylaştılar. Öğrencilerimiz gerekli hijyen kurallarına dikkat ederek çevre temizliği de yaptılar. Çevredeki atıkların doğaya verdikleri zararlar konusunda birbirleriyle beyin fırtınası yaptılar. Doğa sevgisinin artması ve doğa ile dost olarak yaşanması adına yapılmış güzel bir etkinlik oldu.

ÖZGÜL GÜR-ADANA/CEYHAN
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 Ceyhan'ın Sarımazı Köyü ormanlığına bir gezi düzenledik.Gezimizde öğrencilerim orman ekosistemini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Doğa yürüyüşü sırasında gezi alanı içerisinde bulunan ağaçlar öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca artan zamanımızda çevre temizliği gerçekleştirdik. Öğrencilerim doğayı korumada bireysel sorumluluk bilincinin önemini kavramış oldu.

Bircan GENGEÇ-Adana/Ceyhan 
Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi


    Projede yer alan öğrencilerimin katılımı ile oldukça keyifli bir gezi düzenledik. Ceyhan'ın birçok noktasındaki ağaçlık alanları, parkları ve açık alanları gezerek çevre temizliği yaptık. Ceyhan Adatepe Köyü'ne giderek enstrüman çalan öğrencilerimle birlikte çevre bilinci oluşturmak ve orman yangınlarına dikkat çekmek adına kısa bir müzik dinletisi sunduk. Doğa yürüyüşü yaparak çevrede bulunan ve yöremizde yetişen ağaçlar hakkında bilgiler verdik. Kendi tasarladıkları ayraçları gezimiz sırasında dağıtan ve projemiz hakkında bilgi sunan öğrencilerim ile son olarak açık alanda kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

UZMAN WEBİNARIMIZ



  Tema Vakfı Ceyhan İlçe Temsilcisi Gökhan Emrah SOYLU, projemizin 29.04.2021 tarihli uzman webinarının konuğu oldu. "Doğayla Uyumlu Yaşam" konulu webinarımızda vakfın çalışmaları konusunda bilgiler sunuldu ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.


WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIYORUZ: ZUMPAD-CANVA



    Projemiz süresince öğrencilerimize Web 2.0 araçlarını tanıtmaya devam ettik. 27.04.2021 tarihindeki etkinliğimizde de Zumpad ve Canva araçlarını öğrencilerimize tanıttık. Çevrimiçi olarak yaptığımız uygulama ile programa giriş yaparak uygulama yapan öğrencilerimizde programları öğrenmeyi kolaylaştırmış olduk.


17 Mart 2021 Çarşamba

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ETKİNLİKLERİMİZ

GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ  

( 9 ŞUBAT 2021)



Güvenli internet günü, "Hep birlikte daha güvenli ve daha iyi bir internete" temasıyla kutlandı. Proje üyelerimizin tamamının katılımı ile "Güvenli internet kullanımı" webinarı gerçekleştirildi. Webinarımızda; internetin güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek adına bilgiler verildi.



İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA ETKİNLİĞİMİZ

                                                          
  ( 12 MART 2021)



Özgürlük, bağımsızlık ve milli mücadelenin en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılında, tüm proje ortaklarımızın katılımı ile bir video hazırladık. 4 ŞEHİR, 5 OKUL, TEK SES sloganı ile yola çıkarak Mehmet Akif ERSOY'u da andık.



18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANMA ETKİNLİĞİMİZ




Projeye dahil olan tüm üyelerimiz ile Web 2.0 araçlarını kullanarak kelime bulutu oluşturduk. Ortaya çıkan ürünlerle bir dijital pano hazırladık.

" Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!!!


22 MART DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ

           


Dünya Su Günü kutlu olsun! Proje ekibi olarak 22 Mart Dünya Su Günü etkinliğimizi yaptık. 2021 Dünya Su Günü teması olan "Suyun Değeri" konu başlığı altında; kaynaklarımızı koruyalım, dünyamıza ve geleceğimize sahip çıkalım diyerek öğrencilerimizin ortak çalışması ile bir şiir akrostişi oluşturduk. Web 2.0 araçlarından Zumpad kullanarak oluşturduğumuz şiir ile hep birlikte şu mesajı verdik:
" SUYUN DEĞERİNİ BİLELİM, GELECEĞİ YEŞERTELİM!"



21-26 MART ORMAN HAFTASI 
FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİMİZ

Orman haftası kapsamında projeye dahil olan tüm ortaklarımız ile birlikte fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdik. Ağaçların, yeşilin ve doğanın geçmişi geleceğe bağlayan en büyük bağ olduğu sloganıyla yola çıkarak beraberce bir etkinliği tamamlamanın keyfine vardık.


Huriye AYDIN TİBİLLİ-ORDU/ALTINORDU 
ZUVER KAYA MTAL





Özgül GÜR-ADANA/CEYHAN 
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ





Bircan GENGEÇ-ADANA/ CEYHAN 
ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR ANADOLU LİSESİ






Şengül BEKTAŞ- GİRESUN/BULANCAK 
BULANCAK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ



23 NİSAN DÜNYA KİTAP GÜNÜ

Dünya Kitap Günü olarak kutlanan 23 Nisan haftasında projede yer alan öğrencilerimizden orman, orman yangınları ve doğal çevre konulu ayraç tasarlamalarını istedik. Öğrencilerimiz bu etkinliğimizde  hem çeşitli Web 2.0 araçlarından tasarım yaparak teknolojiyi verimli kullanmış, doğaya karşı farkındalıkları olmuş hem de kitap okumayı daha eğlenceli hale getirmişlerdir.
Öğrencilerimizin tasarladığı kitap ayraçlarından bazılarına göz atmak ister misiniz?


Özgül GÜR-ADANA/CEYHAN 
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Bircan GENGEÇ-ADANA/CEYHAN 
ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR ANADOLU LİSESİ


Şengül BEKTAŞ-GİRESUN/BULANCAK 
BULANCAK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Özgür ÇAM-ANTALYA/AKSU 
AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL


Huriye AYDIN TİBİLLİ-ORDU/ALTINORDU 
ZUVER KAYA MTAL


9 MAYIS eTwinning GÜNÜ


9 Mayıs eTwinning Günü etkinliği olarak proje öğrenci ve velilerinin de katılım sağladığı bir webinar gerçekleştirdik. Webinarda Huriye AYDIN TİBİLLİ hocamız eTwinningi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Webinarımızdan sonra öğrencilerimize eTwinning ile ilgili sloganların yer aldığı afiş tasarımı yapmalarını istedik.Sunumu gerçekleştiren Huriye AYDIN TİBİLLİ hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizin afiş tasarımlarından bazıları sizlerle...

Özgül GÜR-ADANA/CEYHAN 
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Bircan GENGEÇ-ADANA/CEYHAN 
ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR ANADOLU LİSESİ


Huriye AYDIN TİBİLLİ-ORDU/ALTINORDU 
ZUVER KAYA MTAL

Şengül BEKTAŞ-GİRESUN/BULANCAK 
BULANCAK KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Özgür ÇAM-ANTALYA/AKSU 
AYSEL AKIN KLAUS WAGNER MTAL


19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK 
VE SPOR BAYRAMI


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğimizde öğrencilerimiz Atatürk'ün gençlerin geleceğine ışık tutan sözlerini seslendirdi.Bu etkinlikte öğrencilerimiz daha önce tanıtımını yaptığımız Web 2.0 araçlarından Voki ve Chatterpix gibi çeşitli araçları kullandı.Bu etkinlik ile öğrencilerimiz işbirlikçi bir ürün ortaya koymuş oldular.

16 Mart 2021 Salı

MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİMİZ

Projemiz kapsamında fidan dikimi etkinliğimizi, öğretmenlerimiz ve üye öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Her okulun kendi bünyesinde organize ettiği bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz fidanlarını toprakla buluşturdu. Ayrıca fidan dikimi ve bakımı hakkında da bilgi alan öğrencilerimiz, doğaya karşı sorumluluklarını bir kez daha hatırlamış oldu.
  
ÖZGÜL GÜR
ADANA/CEYHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ



ÖZGÜR ÇAM
ANTALYA/AKSU AYSEL AKIN KLAUS WAGNER
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ



BİRCAN GENGEÇ
ADANA/CEYHAN ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR
ANADOLU LİSESİ



Huriye AYDIN TİBİLLİ
ORDU/ALTINORDU ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ



ŞENGÜL BEKTAŞ
GİRESUN/BULANCAK KIZ ANADOLU
İMAM HATİP LİSESİ




UZMAN WEBİNARI


Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz uzman webinarımızda, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Derya Evrim KOÇ hocamızı konuk ettik. Webinarda Türkiye'nin Orman Varlığı, orman yangınlarının sebep ve sonuçlarını kapsayan oldukça faydalı bilgiler verildi. Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


                                WEB 2.0 ARAÇLARINI TANIYORUZ


Proje ön test sonuçlarına göre öğrencilerimizde fark ettiğimiz web 2.0 araçlarını tanıma ve kullanma eksikliğini gidermek için webinarlarımıza başladık.13.03.2021 tarihinde "Word Art" ve "Mentimeter" araçlarını tanıtarak uygulama yaptık. Öğrencilerimiz bu araçları kullanarak kelime bulutları oluşturdu ve ortaya güzel çalışmalar çıktı.

11 Mart 2021 Perşembe

PROJE YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ

BASINDAKİ HABERLERİMİZ

    Projemizi daha geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtımını yaparak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla yaptığımız etkinliklerden birisi de yerel basında yaptığımız haberlerdir.
     Projemizin amacını, hedefini ve öğrencilerimizle birlikte yaptığımız faaliyetlerimizi anlattığımız haberlerimiz çeşitli yerel gazetelerde yayınlandı.

   


OKUL PANOLARIMIZ

    Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız projemize ait tanıtım panolarımız proje ortağı olan okullarımızda sergilenmeye başladı.
    Proje panolarımız sayesinde okullarımızdaki diğer öğrencilere, öğretmenlere ve okullarımıza gelen ziyaretçilerimize projemiz ile ilgili bilgilendirme yapmış olduk.

 

KİTAP AYRAÇLARI İLE YAYGINLAŞTIRMA

Öğrencilerimizin "Dünya Kitap Günü "için tasarladıkları orman ve orman yangınları konulu kitap ayraçlarımızı projemizin yaygınlaştırılmasında kullandık.

Huriye AYDIN TİBİLLİ
ORDU/ALTINORDU ZUVER KAYA MTAL


Özgül GÜR-ADANA/CEYHAN
ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ


Bircan GENGEÇ-ADANA CEYHAN
ŞEHİT ZEYNEP SAĞIR ANADOLU LİSESİ



Şengül BEKTAŞ-GİRESUN/BULANCAK
KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ



OKUL WEB SİTESİ HABERLERİMİZ

Okullarımızın web sitelerinde yayınlanan projemizin faaliyetlerine ait haberler.



 





























































SAYFA EDİTÖRÜ: Huriye AYDIN TİBİLLİ
ORDU/ALTINORDU
ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ